Virgiel Academy

​Beste Virgilianen,

De laatste tijd heb je het initiatief Virgiel Academy misschien al voorbij zien komen. Het is een platform wat we aan het opzetten zijn om Virgilianen meer te bieden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. In samenwerking met Reünisten en de TU Delft is dit idee de afgelopen jaren ontstaan en dit begint nu vorm te krijgen! De Virgiel Academy zal dan ook een omgeving worden waarin leden zullen leren van de kennis en ervaring van Reünisten en oud-leden. Na een paar eerste testtrainingen van de Virgiel Academy is het zo ver:

Donderdag 6 juni is dé
grote opening van Virgiel Academy!

We nodigen je graag uit voor deze dag vol trainingen en het grote symposium. Het programma is als volgt:

Trainingsmiddag

13:30 – 14:00 Inloop met koffie en thee

14:00 – 18:00 Trainingen (Roland Broekhuizen, Hélène Webers
& Maarten Stoffers)

18:00 – 19:00 Eten bij de eettafel

Symposium

19:00 – 21:30 Symposium in de sociëteitszaal (Ben Tiggelaar, Mark van Baal en Arthur Tolsma)

Trainingen

Deze dag zullen er dus verschillende trainingen zijn, deze zijn hieronder weergeven.

Roland Broekhuizen – ‘Groepsdynamiek’

Roland
Broekhuizen, een reünist uit 1984, heeft zich na zijn master werktuigbouwkunde begeven in het gebied van consultancy en coaching. Na een tijd gewerkt te hebben op de TU Eindhoven en als managing consultant heeft hij besloten om zelfstandig teamcoach/consultant te worden. Met zijn bedrijf Motion Consult focust hij zich op de dynamiek en samenwerking binnen teams.

‘Tijdens de training zal er in worden gegaan op de groepsdynamiek van een team, huis, commissie of welke groepering dan ook. Door vragen te beantwoorden als hoe stuur je een team aan? Hoe heb je impact op een groep en hoe kan je sturen vanuit een leidersrol? zal je meer inzicht krijgen in het onderwerp!’

Wil jij er ook bij zijn? Schrijf je dan in via de volgende link: https://forms.gle/bozET7A279tzp46U7

Hélène Webers – ‘Persoonlijk leiderschap’

Hélène Webers, een Reünist uit 1997, is na haar master Chemical Engineering gaan werken voor verschillende grote bedrijven als General Electric en PostNL. Hierna heeft ze ervoor gekozen om designer van onderwijs van de Bildung Academie te worden. De Bildung Academie faciliteert een master waarin je leert wat jouw capaciteiten zijn en welk werk bij je past. Je ontwikkelt hier je zelfkennis door interactieve werkvormen en persoonlijke feedback. Daarnaast geeft ze ook verschillende trainingen en houdt zich veel bezig met het onderwerp ‘Vrouwelijk Leiderschap’

‘De training zal gaan over persoonlijk leiderschap en vragen als; wie ben je in essentie? Wat is je kracht? En wat zijn wellicht je belemmeringen? zullen de revue passeren deze avond. Daarnaast zal ze het ook hebben over leiderschap in de praktijk en werken met een aantal cases. De middag zal bestaan uit denken, voelen én doen.’

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan in via de volgende link: https://forms.gle/VfA5yBGhSWiCJjRp7

Maarten Stoffers – ‘Visiegericht leidinggeven’

Maarten Stoffers, reünist uit 1980, heeft destijds een master werktuigbouwkunde gehaald. Toch koos hij voor een carrière switch en besloot een master te doen aan de UvA, modules te volgen over zingeving aan de Hogeschool van Geesteswetenschappen en daarnaast een diploma voor trainer te bemachtigen. Na binnen verschillende bedrijven te hebben gewerkt als trainer heeft hij besloten als zelfstandige verder te gaan.

Hij geeft trainingen en coaching over o.a. time-management, team-samenwerking, leidinggeven, persoonlijke effectiviteit en (omgaan met andere) persoonlijkheidstypen. Daarnaast schreef hij het boek ‘Hartvaardigheden – stap voor stap naar een gelukkiger leven’, waarin hij je meeneemt op een verkenningstocht langs je leven.

‘In deze training leer je hoe je je eigen leven kunt leiden op een manier waar je warm voor loopt, aan de hand van de top 10 do’s and don’ts van leidinggeven. Je leert hoe je een visie kunt formuleren die het fundament vormt voor jouw leven en jouw leiderschap. Dat helpt je niet alleen als leidinggevende van een team (project, commissie, jaarclub, sportteam, enz.), maar ook als gewoon lid van een team. Als je echt iets wilt betekenen in de wereld, dan is deze training het begin van de rest van je leven!’

Lijkt dit je wat? Schrijf je dan in via de volgende link: https://forms.gle/o227W7hTW1kGq6Lt5

Symposium

Ben Tiggelaar

“Ben Tiggelaar: Bestsellerauteur, internationaal spreker en gedragswetenschapper geeft inzicht en inspiratie op het gebied van leiderschap en verandering.”

Waarom veranderen zo moeilijk is én… welke 3 stappen wel werken. Iedereen met een beetje levenservaring weet dat écht veranderen – op je werk en thuis – niet makkelijk is. Aan de hand van een eenvoudig model – De Ladder – beschrijft Ben hoe iedereen doelen kan stellen die wél werken, hoe je daarbij gedrag kiest dat wél tot succes leidt en welke support wél helpt bij verandering. Hier zal hij tijdens het Symposium alles over vertellen!

Mark van Baal

Mark van Baal, Reünist uit 1987, heeft ook een master werktuigbouwkunde gedaan in Delft. Na een aantal jaar in het bedrijfsleven, besloot hij journalist te worden over de onderwerpen energie en entrepreneurship in verschillende bladen (Technisch Weekblad, FD Energie Pro en Maritiem Nederland).

Inmiddels is Mark wereldwijd bekend vanwege zijn initiatief ‘Follow This’. Mark wilde Shell veranderen en besloot dit te gaan doen via de aandeelhouders. Door met zoveel mogelijk mensen aandelen van Shell te kopen, kan Follow This inmiddels zelf onderwerpen agenderen op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Shell. Op deze manier heeft Mark ervoor gezorgd dat verduurzaming binnen shell een groter thema is geworden en streeft hij ernaar om Shell te laten voldoen aan de klimaatdoelen van Parijs.

Tijdens het Symposium zal Mark vanuit zijn ervaring spreken over hoe je als individu een grote verandering teweeg kan brengen.

Arthur Tolsma

De avond zal geleid worden door Arthur Tolsma, tevens een oud-Virgiliaan. In 1999 kwam hij aan bij Virgiel acht jaar later begon hij zijn eigen startup Greetinq BV. Na het winnen van een nationale TV-show in 2009 werd hij gezien als succesvol Nederlands ondernemer, maar vier maanden later was hij bijna failliet en moest hij het hele bedrijf organiseren. Met zijn doorzettingsvermogen heeft hij het bedrijf door de moeilijke tijd geholpen en het uiteindelijk in 2012 verkocht. Vanuit zijn ervaring werd hij coach voor andere start-ups, schreef hij een boek ‘Startups & Downs’ (januari 2014) en zal hij tijdens het Symposium ook spreken over wat het ondernemen hem allemaal geleerd heeft!

Kortom, een dag vol interessante trainingen en sprekers waar je zeker bij wilt zijn! Zet donderdag 6 juni in je agenda en schrijf je in voor de verschillende trainingen.

Tot dan!

Met Virgiliaanse groet,

Joppe de Waart

Kirsten Heyns

Benthe Spruijt