Heb je nog nooit geklommen en wil je wat nieuws en avontuurlijks proberen? Of heb je juist al heel veel klimervaring? Dan ben je bij Yeti aan het goede adres! Yeti is namelijk de klim- en bergsport ondervereniging van Virgiel. Denk hierbij aan het alpinisme (C-cursussen), sportklimmen, boulderen, ijsklimmen, maar ook toerskiën (T-cursussen). Dit combineert Yeti met ongekende gezelligheid. Zo worden ook veel borrels, dixo’s, diners, BBQ’s en nog veel meer georganiseerd.

Als beginner zonder ervaring kan je gelijk bij Yeti van start. Wij hebben namelijk onze eigen instructeurs die jou van beginner tot instructeur op kunnen leiden. Daarnaast beschikt Yeti ook over een grote hoeveelheid materiaal dat aan leden wordt uitgeleend.

Yeti is natuurlijk ook voor mensen die meer ervaring hebben met klim- en bergsporten. De vereniging biedt veel uitdaging. Zo trekken wij in de zomer de Alpen in om veel zelfstandige tochten te maken. In de winter zoekt Yeti het warme zonnetje in het zuiden van Europa op om daar hard te klimmen met fantastische uitzichten. Daarnaast gaat er ook jaarlijks een groep Yetianen op wintersport, waar ook een toerski-cursus wordt georganiseerd. Elk jaar, tijdens de herfst en lente, organiseert Yeti zo’n 15 weekendjes naar de Ardennen of Duitsland. Tijdens deze weekendjes wordt er veel geklommen, kampvuren gemaakt en gechilld.

Yeti is onderdeel van de Nederlandse Studenten Alpen Club, de NSAC. Hierdoor kunnen leden cursussen volgen om zelfstandig op pad te gaan in alpien terrein. Afhankelijk van je niveau kan je verschillende cursussen volgen in zo wel het Alpen terrein, als in ijsklimmen en toerskiën. De NSAC heeft een groot aanbod waar je met alleen maar andere studenten aan deelneemt. Kortom: iedere klimmer en bergliefhebber kan bij Yeti terecht!

Interesse? Kijk op de website: yeti.alpenclub.nl of mail naar: Secretaris@yeti.alpenclub.nl


yeti_1.jpg
yeti_2.jpg
yeti_3.jpg